Naar inhoud gaan
background-treat-and-prevent

Lamisil – je vertrouwde partner bij de behandeling van voetschimmel

Lamisil producten bevatten terbinafine, een van de meest effectieve1 schimmeldodende ingrediënten. Voor voetschimmel tussen de tenen is een behandeling van één week met Lamisil producten voldoende. Met de geloplossing van Lamisil Once is één keer aanbrengen zelfs voldoende.

1 Bron: Rotta Efficacy Antifungal treatment dermatophytosys BJD 2012, Rotta Efficacy Topical antifungal treatment dermatophytosys JAMA 2013

Hoe Lamisil Once correct gebruiken

(Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar.)

Breng Lamisil Once aan op elke voet

Breng Lamisil Once aan op elke voet

Voordat je de geloplossing gebruikt, moet je je voeten en handen wassen en goed afdrogen. Breng de Lamisil Once geloplossing aan op beide voeten, zelfs als er maar één voet voetschimmel vertoont.

Verdeel de oplossing tussen, onder en op alle tenen

Verdeel de oplossing tussen, onder en op alle tenen

Smeer vervolgens Lamisil Once op de zool en de rand van de voet tot een hoogte van 1,5 cm. Wacht twee minuten voordat je sokken en schoenen aantrekt.

Je voeten kunnen 24 uur na het aanbrengen weer gewassen worden

Je voeten kunnen 24 uur na het aanbrengen weer gewassen worden

Enkele dagen na het gebruik van Lamisil Once zouden symptomen zoals jeuk, een branderig gevoel of pijn moeten verminderen. Let ook op onze tips om een nieuwe infectie te voorkomen.

Waarom de behandeling van voetschime

Waarom de behandeling van voetschimel niet voortijdig moet worden gestopt

Het is niet omdat de symptomen afnemen dat de voetschimmel genezen is. Als de behandeling vroegtijdig wordt gestopt, kan de voetschimmel terugkomen. Ga daarom door met de behandeling volgens de bijsluiter, zelfs als de symptomen niet meer merkbaar zijn. Lamisil producten blijven werken na het einde van de behandelingsperiode. Ze werken effectief tegen voetschimmel en verminderen het risico op terugkerende infecties met een relatief korte gebruiksperiode.

Als je van je voetschimmel tussen je tenen af wilt komen zonder het elke dag te moeten behandelen, dan is Lamisil Once het juiste product voor jou. Lamisil Once is een geloplossing die een onzichtbaar filmlaagje op de huid legt dankzij de unieke technologie. Het blijft daar tot 13 dagen na het aanbrengen en bestrijdt de ziekteverwekkers die de voetschimmel tussen de tenen veroorzaken. Één keer aanbrengen is dus voldoende.

Hoe je voetschimmel kunt voorkomen

org ervoor dat je voeten schoon en droog zijn

Zorg ervoor dat je voeten schoon en droog zijn, vooral tussen de tenen.

Ga nooit op blote voeten in gemeenschappelijke douches

Ga nooit op blote voeten in gemeenschappelijke douches en kleedkamers. Draag altijd badschoenen!

Was je voeten grondig met water en pH-neutrale zeep

Was je voeten grondig met water en pH-neutrale zeep en droog ze zorgvuldig. Dit is vooral belangrijk na het sporten of het dragen van luchtdichte veiligheidsschoenen, bijvoorbeeld op het werk.

Vergeet niet om je sokken elke dag te vervangen en was ze op 60°C.

Vergeet niet om je sokken elke dag te vervangen en was ze op 60°C. Draag altijd schone sokken van katoen of andere natuurlijke materialen.

Producten voor de behandeling van voetschimmel